Er du ensom på arbejdet?

fdv3

Det sker for os alle på et eller andet tidspunkt i livet. 

Ensomhed kan opstå af forskellige grunde. Måske er vi uheldige og er endt på en dårlig arbejdsplads og bliver vi bevidst holdt udenfor fællesskabet af vores kollegaer. Eller måske handler det simpelthen bare om, at vi ikke har været i stand til at danne gode og nære relationer med vores arbejdskammerater. 

Læs med her og få gode råd til hvordan du kan danne gode venskaber på arbejdet.

et lille lys i mærket

Hiv dem med til lokale begivenheder

Vi danskere tilbringer en utrolig stor del af vores liv på arbejdet og det er derfor også vigtigt, at vi har det godt på vores arbejdsplads. Den gode stemning er vi selv med til at skabe og gennem gode initiativ og høj energi kan du være med til at ændre stemningen på din arbejdsplads også.

Hvis problemet simpelthen er, at dig og dine kollegaer ikke laver nok personligt sammen, så hiv dem da med til nogle lokale begivenheder. Chancerne for, at dine kollegaer gerne har villet gøre sådan noget lignende og bare har været for nervøs til at tage initiativet selv, er ret store.

Så vær frisk og modig ved at stå frem først og række hånden. Hvis du selv imødekommer dine kollegaer med et åbent sind og god energi, så gør du det meget nemmere for dem at gøre det samme. Det er aldrig sjovt at være den første der gør noget. Men hvis du virkelig gerne vil se en ændring på arbejdspladsen og vil have, at i som kollegaer kommer hinanden lidt mere ved, så bliver du nødt til at bide i det sure æble og få det gjort. Ellers er der jo aldrig noget der ændrer sig.

ensomhed

Styr forventningerne og vær åben

Måske ender du med at finde en ny perleveninde eller en rigtig god kammerat, som du kan dele en fortrolig fredagsøl sammen med. Eller måske finder du en lidt større gruppe af kollegaer, som du kan dele en god middag og en flaske vin med én gang om måneden.

Sandheden er, at du ikke rigtig kan vide, hvad denne nye sociale dimension med dine kollegaer kan udvikle sig til. Det kan man aldrig, når man begynder at lukke en anden person mere end i sit liv.

Så det bedste for dig selv er ikke at gå og have for mange forventninger om, hvad i skal lave sammen og hvilken dybde af venskab i skal have. Forventninger lever sjældent op til virkeligheden og du kan komme til at virke for anmassende, hvis du prøver at presse en bestemt social kontekst ned over hovedet på folk.

Prøv i stedet at træde et skridt tilbage og lade venskaber udvikle sig så organisk og naturligt som muligt – imens du selvfølgelig kommer med bud på sjove aktiviteter i kan lave sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *