Er du ensom eller kender du måske en der er ensom?

fdv3

Ensomheden rammer flere og flere danskere

Det er desværre en trist kendsgerning, at flere og flere danskere føler sig ensomme. I takt med at folk spenderer mere og mere tid foran en skærm, så ender rigtig mange mennesker ofte med at føle sig socialt afskåret. Før i tiden var arbejdspladsen også et vigtigt sted for folk at få lidt socialt samvær, men dette er efterhånden også ved at ændre sig, idet flere og flere folk faktisk vælger at arbejde hjemmefra. Konsekvensen af alt dette er, at ensomhed nu er et rigtigt stort samfundsproblem, men der er faktisk visse ting du kan gøre for at komme ensomheden til livs – både hvis du selv er ensom, eller hvis du gerne vil hjælpe en der er ensom. Læs videre her.

Venner og ensomhed

Højtiderne er især vanskelige

I løbet af året er det ofte nemmere at ignorere den snigende følelse af ensomhed, der selvfølgelig ikke føles alt for rart; men det viser sig dog, at det kan være nærmest umuligt ikke at mærke ensomheden i forbindelse med højtider, såsom f.eks. julen. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du gør hvad du kan for at bekæmpe din ensomhed – på alle tidspunkter af året.

 

  • Tal med andre om din ensomhed: første skridt er at indrømme, at man rent faktisk er ensom. Begynd derfor din kamp med at kalde en spade en spade. Fortæl andre rent ud, at du er ensom.
  • Vær modig: for at kunne indrømme overfor andre at du er ensom, så kræver det en pæn portion mod, og det er vigtigt, at du tager det første skridt.
  • Finde et venligt øre: dette kan enten være en sød person i din omgangskreds, eller hvis dette ikke er muligt, så kan du med fordel henvende dig hos en af de mange organisationer, der netop har til formål at hjælpe ensomme med at opnå en forbindelse med andre.

Ensomhed og hjælp

Hvis du vil hjælpe en der er ensom

Hvis du er et af de fantastiske mennesker, der har hjertet på rette sted, og gerne vil hjælpe andre med at bekæmpe ensomheden, så er det med at gøre en indsats. Vær opmærksom, når du bevæger dig i byrummet, og henvend dig hvis du mistænker nogen for at være ensomme. Hvis du er rigtig ambitiøs, så kan du også være igangsætter, og måske arrangere en social sammenkomst, hvor ensomme kan komme hinanden ved. Dette kunne f.eks. være at leje lokaler til en juleaften for ensomme, rejser med kulturelt formål eller måske blot en månedlig biograftur med en god middag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *