Sådan får du bugt med ensomheden

fdv3

Det kan godt være ensomt at flytte alene til en ny by. Mange af os danskere rykker mod de store byer, når vi skal i gang med uddannelse. Vi efterlader venner og familier derhjemme og gør klar til at etablere et nyt liv (måske) i den anden ende af landet. Efter et stykke tid falder de fleste til og etablerer nye netværk, men hvordan håndterer du perioden i starten, hvor du slet ikke kender nogen og savner selskab? 

Mød verden med et smil

Det lyder måske lidt banalt, men det er faktisk noget af det bedste, du kan gøre. Dårligt humør smitter, og det samme gælder så for det gode. Derfor er det bare en rigtig god ide at se lyst på tingene. Som udgangspunkt må du sige til dig selv, at det hele nok skal gå.

I en stor by som Odense er der rig mulighed for at møde nye mennesker, så det handler om at kaste sig ud i det. Tag til quiz på den nærmeste bar, eller meld dig ind i én af de mange foreninger, som du finder rundt omkring. Det kan både være sportsforeninger, eller måske kan du melde dig som frivillig. Ofte vil du møde søde, engagerede mennesker, som gerne vil lære dig at kende. De bliver måske ikke dine nye bedste venner fra dag et, men de hjælper dig i hvert fald med at komme i gang og ud af ensomheden.

Mød verden med et smil

Nyd dit eget selskab

Nogle gange skal man tænke, at det ikke er så slemt at være alene. Ensomhed er ikke rart, men det kan faktisk være rart at tilbringe noget tid i sit eget selskab. Tag på ture ud i din nye by, og lær området at kende.

Der er ofte masser af spændende ting, du kan lave alene. En del af det at være voksen er at lære, at man ikke altid behøver at være omgivet af venner. Derfor skal du ikke være bange for at blive set i offentligheden alene, og det er rigtig godt at være i stand til at tænke tingene igennem selv. 

Det kan godt være hårdt at starte på nye ting, men kast dig ud i det! Forkæl dig selv med en ny bog, noget nyt tøj eller en god kop kaffe på en ny stamcafé. Det hele skal nok komme hen ad vejen, og du skal ikke være bange for, at der er noget galt med dig. Alle har det svært med nye steder i starten, og det handler simpelthen om at vende sig til situationen. Og husk: en fremmed er bare en ven, du ikke kender endnu.

Nyd dit eget selskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *