Lever du i ensomhed? Du er ikke alene

fdv3

Der er en kæmpe forskel på at være alene og på, at være ensom. Dem der har mærket eller mærker ensomheden, på egen krop og sjæl ved, hvor hjerteskærende det er at leve i, derfor er det også vigtigt at gøre noget ved det. Første skridt ud af et liv i ensomhed er at erkende den og se den i øjnene. Mange skammer sig over at være ensomme og har derved svært ved, at erkende den og italesætte den. Lever du i ensomhed skal du vide, at du ikke er alene, da mere end 2000 danskere lever i ensomhed. Det er ikke et nederlag men derimod meget normalt, og erkender du ensomheden lukker du også op for muligheden for at ændre den.

Råd til at bekæmpe ensomheden

Når man er ensom, betyder det, at man er eller at man føler sig alene, uden at man ønsker det. Det kan være svært og grænseoverskridende, men det kan hjælpe meget, hvis man selv skaber kontakt. Kontakt en gammel ven, familiemedlemmer eller andre. Det kan også hjælpe at tage et initiativ og invitere folk ud eller på besøg. Føler du ikke, at du har nogen du kan tage kontakt til i din omgangskreds, findes der heldigvis mange forskellige muligheder for at skabe et nyt netværk. Du kan eventuelt starte på en fritidsaktivitet. Der findes også grupper, hvor folk der lever i ensomhed mødes. Du vil dermed kunne skabe en kontakt til folk, der oplever eller har oplevet det samme som du gør, der er derfor allerede en god grobund for et godt fundament relationsmæssigt, i har noget tilfælles og derfor noget, at snakke om.

Ensomhed kan påvirke dit helbred

Sociale relationer er fundamentale for vores trivsel og sundhed. Studier viser, at unge der oplever en vedvarende følelse af ensomhed, kan påvirke deres psykiske helbred og det kan både ende ud i for eksempel depression og angst. For unge er det vigtigt med sociale relationer, da det, at være en del af et fællesskab, styrker den enkeltes unge livskvalitet, udvikling af deres sociale færdigheder, afhjælper med løsrivelse fra deres forældre og skaber en bedre identitetsfølelse. Da ensomhed er en meget abstrakt følelse, kan den være svær at identificere. Det er ikke kun unge, der kan få helbredsmæssige problemer grundet ensomhed, men også ældre. Studier viser at ældre hurtigere bliver syge og har svært ved at overvinde sygdom. Det kan i værste fald ende ud i, at både unge som ældre kræver mere medicinsk behandling. Når man lever i ensomhed, er man generelt også mere bevidst om omverdenen og man tænker derfor mere over om man passer ind eller spekulere over, hvad andre tænker om en. Nogen dage kan man bare godt være trist eller overvældet og det kan derfor være en udfordring, at bevæge sig ud. Ligeledes kan sygdom påvirke om man kan komme på gaden. Du kan købe din medicin online, men hold øje med det grønne EU-logo, så du sikre dig, at handle med godkendte detailforhandlere, der sælger lovligt medicin på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *